T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERKEZ - İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

sac

 

Dünya´da hızla değişen kozmetik ve kişisel hizmet sektörü, pazar ekonomisinde büyük bir paya sahiptir. Değişen yaşam şartlarıyla birlikte insanların kişisel bakımlarına önem göstermeleri sektörde nitelikli elemanlara olan ihtiyacı artırmaktadır.


Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanının MEGEP kapsamına alınması ve bu çerçevede programların sektör analizine dayalı olarak modüler esaslı hazırlanması, ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli olan bu sektöre kalifiye eleman yetiştiren mesleki eğitim sistemine yeni bir anlayış ve standart getirecektir.

 

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı programında;
1. Saç Bakımı,
2. Güzellik Hizmetleri,
3. Vücut Bakımı ve Masaj
dalları yer almaktadır.


Saç Bakımı: Kuaförün sahip olduğu, saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Güzellik Hizmetleri: Güzellik uzmanın sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Vücut Bakımı ve Masaj: Vücut bakımı ve masaj elemanının sahip olduğu, özel masaj ve vücut bakımlarıyla ilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.12.2012 - Güncelleme: 19.03.2018 15:01 - Görüntülenme: 1485
  Beğen | 6  kişi beğendi